11 d’abr. 2008

Ovnis

(RS94.6 | Anem per feina | “La reflexió” | #13 11/04/2008)

Avui és dia 11 i, com cada dia 11 de cada mes, una colla de persones... de vegades centenars... es reuniran per la nit a la muntanya de Montserrat per veure OVNIs. I no us penseu que són quatre veïns buscant una excusa per muntar una rave party, o per fer una calçotada nocturna, no, que hi ha penya que fa centenars de quilòmetres per passar la nit de l’onze al santuari extraterrestre més important de la geografia de la península. I tampoc no és una moda del segle 21, no, que en Lluís Josep Grifol organitza aquestes “trobades” des de 1977... que fa més de 30 anys... que alguna cosa deuen veure, que si no és massa paciència !

El que jo no acabo d’entendre és perquè els extraterrestres han triat Montserrat, ni perquè suposadament hi tornen cada mes... que vale, que la muntanya de Montserrat és molt espectacular... però la deuen tenir ja molt vista, no? A més, no baixen, només se la miren des de dalt... que dius... hòstia, que algú els expliqui que amb el Google Earth la poden veure igual i així s’estalvien un viatge de pebrots.

Però... en el fons, i per freaky que ens pugui semblar l’actitud d’aquests que aquesta nit pujaran a Montserrat, qui més i qui menys ha pensat seriosament algun cop a la vida sobre la possibilitat de l’existència d’extraterrestres i sobre la possibilitat que vinguin a visitar-nos. Al menys jo sí que m’ho he plantejat. Però... no acabo de treure l’aigua clara... tinc molts dubtes... Per exemple: si porten més de 30 anys venint a Montserrat un cop al més, perquè no baixen?, perquè no donen la cara? Jo seria incapaç de fer un viatge de milions de quilòmetres i no baixar... ni que sigui per estirar les cames... i en canvi, els extraterrestres, que són éssers amb una intel·ligència i una tecnologia molt superior a la nostra... es queden per allà dalt, fent unes voltetes amb la nau pel cel i... apa, fins al mes vinent! Lògic. El més normal del món!

Sempre hi ha algun “il·luminat” que diu... no baixen perquè no estem preparats.... Que no estem preparats per a què?, listo... què passa que són molt lletjos o què?... Va home, com a molt es poden assemblar al dels germans Calatrava... I ja ens ho esperem, que siguin lletjos... si no fixeu-vos en els alienígenes més famosos del nostre imaginari cinematogràfic: E.T. és lleig com ell sol, que sembla un cagarro amb potes, o ALF, que a més de ser lleig menjava gats i escombraries... i malgrat això, tots dos són uns éssers entranyables, estimats... Que no ho veieu, que sí, que estem preparats per a qualsevol cosa?

Un altre dubte és perquè han triat Montserrat per passejar-se pel cel? Que no han vist mai una peli de Hollywood? Algú els hauria de dir que els marcians, si venen a la Terra, han d’anar als Estats Units, que és el que tothom espera... sobretot si venen de “mal rollo” i s’ha d’organitzar una força de resistència...

I si venen de “bon rollo”... perquè no baixen i ens donen un cop de mà amb els nostres problemes quotidians... tan bàsics per a algú tan desenvolupat com ells... ? segur que amb la seva supermegatecnologia estelar ens poden ajudar a generar energia de manera sostenible o a desplaçar-nos sense les habituals retencions de la C58... perquè ells no contaminen, oi? O potser sí! Això explicaria perquè la Mare de Déu de Montserrat té el color que té, no és que sigui Moreneta... és que està així del fum de les naus alienígenes!!!

I un darrer dubte... perquè les abduccions sempre són amb gent... diguem-ne “peculiar”... si és per intercanviar coneixements, idees, o comunicar plans futurs... perquè no s’enduen mai un científic reputat o un intel·lectual amb capacitats provades... Va aprofito... si algun alienígena amb intencions d’abduir algú escolta aquestes ones... el desafio a que aquest cop triï a en Joan Barril... que després ja ens ho explicarà.

El que passa és que de totes maneres no ens ho creuríem, no, diríem que s’ha begut l’enteniment... que si no continua plovent... aviat serà l’única cosa que podrem beure... tret que els aliens ens ajudin a fer un transvasament d’aigua d’Andròmeda, que sé de bona tinta que els regants d’allà no hi posaran cap pega.

Bé, us deixo, que he quedat amb uns amics per anar sopar a Montserrat.

Bon cap de setmana i “sed buenos”.