23 de maig 2008

Humans... animals

(RS94.6 | Anem per feina | “La reflexió” | #19 23/05/2008)

No sé si esteu al cas, però dilluns el Parlament Britànic va aprovar una llei que permet la creació d’embrions híbrids d’humans i d’animals, amb finalitat científica. I aquesta decisió de creuar els homes i els animals ha aixecat moltes veus a favor i, sobretot, en contra, perquè això de crear “noves espècies”, ni que sigui només en fase embrionària, fa una mica de “yuyu”. I això és només el començament... qui sap per quins camins avançarà aquesta recerca en el futur... potser d’aquí unes dècades Batman, Spiderman i Catwoman seran una realitat...

Però de totes maneres, no sé perquè ens sorprenem perquè la ciència avanci i faci possibles, en el futur, coses que semblen més pròpies de la ciència-ficció... en qualsevol cas, ja ens ho vèiem venir des de fa segles i ens hem estat preparant per a aquest futur. Qui no ha vist mai alguna pel·lícula de Tarzan, l’home-mico, o qui no ha passat una mala nit imaginant que aquell home-llop que havia vist en un telefilm entraria a la seva habitació...

Exemples d’hibridació, ni que sigui metafòrica, trobem a cabassos i així, tots hem sentit a parlar algun cop d’homes que suen com porcs, tot i que els porcs no suen malgrat la fama, o d’homes que es trenquen l’esquena treballant com rucs, o hem tingut companys de classe que tenien memòria d’elefant... que aquests sempre eren companys, que jo quan tenia exàmens més aviat tenia memòria de peix. També ens ha agradat molt fer el gos de tant en tant, estirar-nos com un gat de bon matí i hem somiat amb volar com un ocell. I no s’acaba aquí la llista, no, que sempre han existit homes astuts com una guineu, d’altres que tenien una vista de linx, gent pesada com una vaca en braços, lenta com una tortuga, o ballarines gràcils com una gasela. I podem continuar parlant de persones amb llengua viperina, de gent maldestra com un ànec, de les dones girafa de Birmània... Si fins i tot els Hombres G van fer una cançó a les Chicas Cocodrilo!, que per cert, els seus concerts estaven plens de nenes mones. I que me’n dieu de Nacho Vidal... aquest segur que és un híbrid d’home i de cavall!

I com no podia ser d’altra manera, l’Església ha posat el crit al cel, perquè no els acaba d’agradar que els científics britànics puguin jugar a ser Déu, que allò seu és un monopoli i no volen competència. En qualsevol cas, als homes de negre no els hauria de semblar malament que es puguin crear essers híbrids d’humans i d’animals, si sempre s’han anomenat a si mateixos... pastors... i als feligresos... “el ramat”. Però és clar, no semblen adonar-se que el que fan és posar-se de costat dels científics, perquè s’hi posen “burros” amb el tema i acaben emprenyats com una mona!

Però hi ha casos en què la part animal és molt més forta que la part humana, i hi ha bèsties immundes que protagonitzen episodis com el de dimarts a Can Rull en què un animal va assassinar la seva ex-dona just l’endemà d’haver signat el divorci. Per desgràcia, aquest no és un cas aïllat i la violència de gènere ja s’ha cobrat més de 20 víctimes en el que portem d’any... no, si al final resultarà que si creuem l’espècie humana amb d’altres espècies animals... seran els animals els qui sortiran més perjudicats!

I per acabar d’arrodonir el fet que els humans ja estem més a prop dels animals del que ens pensem i que ens quedi clar que això dels anglesos no és res important... hi ha qui ens tracta com si tinguéssim un cervell de mosquit... i no tinc tan clar que no sigui cert, perquè és l’única explicació que trobo per entendre perquè acceptem que cal augmentar les tarifes del servei d’electricitat un 11%... per cobrir els costos de producció... quan les elèctriques tenen uns beneficis anuals de milions i milions d’euros... i perquè no ens sàpiga greu col·laborar en l’enriquiment desmesurat del seus directius... ens col·loquen un bonic espot publicitari on ens asseguren que estan treballant pels fills dels nostres fills. Ja, serà dels seus fills! En qualsevol cas, gràcies Endesa, per deixar-nos clar que tenim la intel·ligència d’un bacteri.

El que els ha fallat als “hibridadors” britànics... ha estat que l’home-gall dindi que representava Irlanda a Eurovision... finalment no s’ha classificat... però no importa, que igual guanya Chiquilicuatre... que segur que també és un híbrid !!!!

Bon cap de setmana i gaudiu demà de l’Eurovision més freaky de la història.